Վարսակի փաթիլները իրենց մեջ պարունակելով մի շարք վիտամիններ և սննդարար նյութեր նպաստում են օրգանիզմին մնալ առույգ ամբողջ օրվա ընթացքում։ Փաթիլները պատրաստվում են հեշտ և արագ, իսկ մրգերի և օշարակների հետ համադրումը դրանք դարձնում են երեխաների ինչպես նաև մեծահասակների սիրելի նախաճաշը։
Հետաքրիքր նախաճաշ պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ է ՝
- 2 բաժակ վարսակի փաթիլ
- 1 ճաշի գդալ կարագ կամ կոկոսի յուղ (ավելի հարուստ համի համար, ըստ ցանկության)
- 1-2 ճաշի գդալ մեղր կամ օշարակ/շոկոլադ (քաղցրության համար՝ ըստ ցանկության)
- Լրացուցիչ՝ դարչին, վանիլի էքստրակտ կամ այլ համեմունքներ (համի համար)
- Չրեր,մրգեր կամ նուշ/ընկույզ (հետաքրքիր համի համար)
Պատրաստման եղանակ ՝
- Եփել վարսակի փաթիլները
Առաջին հերթին եփել վարսակի փաթիլները։ Կարող եք պատրաստել ջրի կամ կաթի հիմքով (կամ նույնիսկ դրանց համադրությամբ), որպեսզի փաթիլները դառնան ավելի նուրբ։ Եփման ընթացքում ավելացրեք կարագը կամ կոկոսի յուղը՝ տալով լրացուցիչ համ։ - Ավելացնել քաղցրություն
Վարսակի փաթիլները պատրաստելուց հետո, ըստ ցանկության, ավելացրեք մեղր կամ օշարակ՝ նախաճաշին քաղցրություն տալու համար։ - Ավելացնել համեմունքներ
Դարչինը, վանիլի էքստրակտը կամ այլ համեմունքները կարող եք ավելացնել այս փուլում՝ վարսակի փաթիլներին մի քիչ յուրօրինակ համ հաղորդելու համար։ Հատկապես դարչինը շատ լավ է համադրվում վարսակի հետ, ստեղծելով համեղ նախաճաշ։ - Զարդարանք
Երբ վարսակի փաթիլները պատրաստ լինեն, սկսեք զարդարել դրանք։ Հետաքրքիր տարբերակներ են՝ չրեր, թարմ մրգեր (բալ, բանան, ելակ կամ մրգերի կոմբինացիա) և ընկուզեղեն (նուշ, ընկույզ, կամ դդումի սերմեր)։ Այս քայլը կփոփոխի ոչ միայն նախաճաշի համը, այլև այն դարձնելու ավելի վառ ու էներգիայով լի։
Վարսակի փաթիլները առողջ, և հեշտ պատրաստվող նախաճաշ են, որոնք կարող են հաղորդել ձեզ լավ օրվա սկիզբ, անհրաժեշտ էներգիան ու վիտամինները։Դե, արդեն գիտեք՝ ինչպես պատրաստել համեղ ու առողջ նախաճաշ, որը հաճելի սկիզբ կհաղորդի ձեր օրվան։
Քիոնայի օգտակար հատկությունները
Քինոան՝ բուսական սպիտակուցի, մանրաթելերի և երկաթի հրաշալի աղբյուր է, որը առողջարար սննդակարգի անբաժանելի մաս կարող է լինել: