Այսօր պատրաստում ենք իտալական խոհանոցի ամենահամեղ ուտեստը՝ լազանյան։
Պատրաստման ժամանակը՝ 50 րոպե
Բաղադրիչներ
1. Աղացած միս – 400 գ
2. Լոլիկ – 1 կգ
3. Պանիր – 300 գ
4. Լազանյայի շերտ – 250 գ
5. Ռեհան – 3 ճ/գ
6. Ձիթայուղ – 3 ճ/գ
7. Աղ, սև պղպեղ
8. Ալյուր – 3 ճ/գ
9. Կաթ – 800 մլ
10. Լոլիկ – 100 գ
Պատրաստման եղանակը
1․ Հալեցնել կարագը, ավելացնել ալյուրը, անընդհատ խառնելով, եփել 3 րոպե: Այնուհետև լցնել կաթը և եփել մինչև թանձրանալը:
2․ Աղացած միսը տապակել ձիթապտղի յուղի մեջ: Լոլիկը ավելացնել մսին, համեմել աղով և սև պղպեղով:
3․ Ջեռոցը տաքացնել 180°: Տապակի մեջ շարել եփած լազանյայի շերտերը, լցնել տապակած միսը, վրան՝ սոուսը:
4․ Ուտեստը ծածկել լազանյայի մնացած շերտերով և վրան լոլիկներ շարել: Լազանյայի վրա քերած պանիր շաղ տալ և եփել:
Բարի ախորժակ
Վարսակի փաթիլներ
Վարսակի փաթիլները իրենց մեջ պարունակելով մի շարք վիտամիններ և սննդարար նյութեր նպաստում են օրգանիզմին մնալ առույգ ամբողջ օրվա ընթացքում։
Քիոնայի օգտակար հատկությունները
Քինոան՝ բուսական սպիտակուցի, մանրաթելերի և երկաթի հրաշալի աղբյուր է, որը առողջարար սննդակարգի անբաժանելի մաս կարող է լինել: