Զամբյուղը դատարկ է

Արևելյան փլավ դեվզիրայով
16.01.2025
Արևելյան փլավ դեվզիրայով

Դևզիրան՝ համարվում է թանկարժեք և բարձրորակ տեսակի բրինձ։ Անուշաբույր և համեղ ուտեստների գիտակները միայն այս բրինձն են օգտագործում իսկական արևելյան փլավ պատրաստելու համար։ Այն ուտեստներին տալիս է յուրահատուկ համ։ Այս բրինձը իդեալական տարբեակ է հետաքրքիր և տարբերվող ուտեստներ պատրաստելու համար։

 

Արևելյան փլավ պատրաստելու բազմաթիվ բաղադրատոմսեր կան, սակայն դրանցից յուրաքանչյուրը իր մեջ ունի մի շարք նրբություններ ու գաղտնիքներ, որոնք ավելի համեղ ու հագեցած են դարձնում ուտեստը:Բայց հիմնական պատրաստման գործընթացը մնում է նույնը:

 

Ահա մեկ հիանալի բաղադրատոմս ՝

 

  • Միս (գառան) - 1200 գ
  • Բրինձ (լավագույնը դևզիրա է) - 1 կգ
  • Սոխ - 800 գ
  • Գազար - 1200 գ
  • Բուսական յուղ - 150 գ
  • Սխտոր - 5 հատ
  • Համեմունքներ (ըստ ճաշակի)

 

Պատրաստման գործընթացը

 

  1. Բաղադրիչների պատրաստում
    Առաջին հերթին, նախապատրաստեք բոլոր բաղադրիչները՝ կտրատեք գազարն ու սոխը, իսկ միսը մանրացրեք՝ չափը ըստ ճաշակի: Բոլոր բաղադրիչները պատրաստ լինելուց հետո, սկսեք տապակել միսը: Դա պետք է տապակել այնքան, մինչև միսը ստանա գեղեցիկ ոսկեգույն խրթխրթան ծածկույթ:
  2. Բրինձը խաշել
    Մինչ միսը տապակվում է, սկսեք խաշել բրինձը: Դևզիրան հայտնի է՝ արագ ու հեշտ պատրաստմամբ, պահպանելով իր փխրուն և անուշաբույր բնույթը:
  3. Տապակել մնացած բաղադրիչները
    Հաջորդ քայլը՝ երբ միսը ամբողջությամբ պատրաստ է, ավելացրեք կտրատված գազարը և սոխը, և շարունակեք տապակել՝ մինչև այն ստանա համեմունքներով հարուստ գույն: Ավելացրեք սխտորն ու համեմունքները, որպեսզի դրանք անուշ բույր տան ուտեստին:
  4. Բրինձի ավելացում
    Երբ ամեն ինչ պատրաստ է, աստիճանաբար ավելացրեք բրինձը տապակված բաղադրիչներին: Մի փոքր տապակեք ևս՝ բոլոր համերը համադրելու համար:
  5. Հատուկ փուլ
    Վերջում ավելացրեք մի փոքր ջուր՝ այնպես, որ այն ծածկի ամբողջ բրինձը, և դնել փլավը թույլ կրակի վրա: Սա այն փուլն է, երբ բոլոր համերը լավ խառնվում են և բրինձը սկսում է կլանել համեմունքներն ու համային նրբությունները: Թողեք այն պատրաստվի մոտ 30-40 րոպե՝ մինչև բրինձը ամբողջությամբ կլանի համեմունքները, իսկ ուտեստը կդառնա հյութալի և համեղ:



Այս համեղ փլավը իդեալական է ոչ միայն տոնական, այլև ամենօրյա պատրաստման համար: Պատրաստեք այն ընտանիքի կամ ընկերների համար, և վստահ եղեք, որ նրանք չեն մոռանա այդ անուշահամ ուտեստը:

Վարսակի փաթիլներ
17.01.2025
Վարսակի փաթիլներ

Վարսակի փաթիլները իրենց մեջ պարունակելով մի շարք վիտամիններ և սննդարար նյութեր  նպաստում են օրգանիզմին մնալ առույգ ամբողջ օրվա ընթացքում։

Քիոնայի օգտակար հատկությունները
15.01.2025
Քիոնայի օգտակար հատկությունները

Քինոան՝ բուսական սպիտակուցի, մանրաթելերի և երկաթի հրաշալի աղբյուր է, որը առողջարար սննդակարգի անբաժանելի մաս կարող է լինել:

Քինոայով աղցան
13.06.2022
Քինոայով աղցան

Հեշտ և արագ քինոայով աղցանի բաղադրատոմս