Բաղադրիչներ՝
- Ոլոռ 1 բաժակ
- Ջուր 1.3 լիտր
- 2 Կարտոֆիլ
- 1 Սոխ
- Գազար 50 գ
- Դափնու տերև 1 հատ
- Բուսական յուղ 1 ճաշի գդալ
- Չոր համեմունքներ, կանաչիներ և աղ
Պատրաստման եղանակ՝
- Ոլոռը հասցնել եռման և եփել մինչև ուռչի
- Մաքրել և կտրատել գազարը ու սոխը։ Տապակի մեջ լցնել յուղ, համեմունքներ (քրքում, սև պղպեղ), ավելացնել մանրացած սոխ և գազար և տապակել բանջարեղենը մինչև փափկի:
- Երբ ոլոռը գրեթե պատրաստ է, ավելացնել կտրատած կարտոֆիլը, աղը ըստ համտեսի: Եփել այնքան, որ կարտոֆիլը լավ եփվի:
- Պատրաստման ավարտին, ոլոռով ապուրին ավելացնել գազարով սոխառածը և ցանկության դեպքում թարմ կանաչիներ:
Բարի ախորժակ